Nieuws

VANAF 15 MEI A.S. IN WIJKCENTRUM DE ROEF

Valpreventie Enschede-midden

 

januari ’18

 

Inwoners van Enschede worden steeds ouder en blijven gelukkig ook langer vitaal.

Daardoor kan deze steeds groter wordende groep inwoners ook langer zelfstandig blijven wonen, wat voor veel mensen de voorkeur heeft. De gemeente probeert de inwoners hierbij te ondersteunen via het project Vitaal Veilig Wonen, uitgevoerd door de stichting VVVS (Vitaliteit + Veiligheid Voor Senioren). Net als in Enschede-Zuid –Oost, Noord en West   krijgen ook de senioren in Enschede-Midden de mogelijkheid om hier aan deel te nemen.

Veiligheidsadviseurs bezoeken senioren om samen te kijken naar onveilige situaties in en om huis om valongevallen te verminderen. Ook krijgen zij een valpreventiecursus en sport- en beweegactiviteiten aangeboden die wijkgericht zijn opgezet.

Het bezoek van de veiligheidsadviseurs wordt vooraf aangekondigd via een brief van de gemeente, aangevuld met een briefkaart waarop de foto’s staan van de adviseurs.

Voor informatie over dit project kunt u kijken op www.stichtingvvvs.nl of bellen naar 085-4010232.

 

 

 

EXPOSITIE  SCHILDERIJEN VAN DE BEKENDE SCHILDERES

SONJA JORDENS IN DE ROEF

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Sonja Jordens en als kind hield ik al veel van tekenen. Regelmatig zat ik gezichten of mensen te tekenen of wat me dan ook maar inviel op dat moment.

Eind 1995 kwam Mandala tekenen op mijn pad (ronde tekeningen over het algemeen opgebouwd vanuit het midden). Vanaf die tijd ben ik altijd blijven tekenen en later kwam daar schilderen bij. Van 2002 tot 2004 volgde ik de opleiding tot tekendocent aan de KOLAM, tekenschool voor kunst en communicatie. In 2010-2011 heb ik aan dezelfde opleiding nog een jaartje kindertekentherapie gestudeerd. In die tijd gaf ik bij mij thuis tekenles aan kinderen en volwassenen. Mandala tekenen nam in mijn cursussen altijd een grote rol in.

In 2006 kwam de mooie kunstvorm encaustiek art (schilderen met bijenwaskrijt) op mijn pad en ik werd daar direct diep door geraakt en geïnspireerd. In datzelfde jaar heb ik een serie van 16 mandala’s ontworpen voor het boekje “gesprekken met Jeshua” van Pamela Kribbe.

Geleidelijk aan begon ik wat minder te tekenen en meer en meer te schilderen met acrylverf. Daar valt zoveel in te doen / ontdekken en in te ontwikkelen dat ik daar nog lange tijd zoet  mee zal zijn. Het geeft mij heel veel voldoening en plezier. Ik ben dan ook blij dat hier een selectie van mijn schilderijen te zien is.

Contact:

Wilt u meer weten of bekijken neem dan eens een kijkje op mijn website: www.atelier-sonja.net  of via social media: https://www.facebook.com/SonjaJordensArt/  https://www.instagram.com/sonja.jordens.art/

 

Een goed Idee.

Samen met anderen musiceren!

Bij voldoende belangstelling kan dat binnenkort in De ROEF.

Het plan is om één of twee ensembles te starten

voor tieners en /of volwassenen.

Met belangstellenden ga ik overleggen hoe we dat kunnen gaan

doen. Een keus is bijvoorbeeld of we het op maandag-, woensdag of vrijdagmiddag gaan doen.

In principe zijn combinaties van allerlei instrumenten mogelijk.

Ook de soort muziek die we samen willen maken overleggen we.

Zelf ben ik een ervaren muziek docent met een brede opleiding aan het Enschedees - en het Amsterdams Conservatorium.

Nadere informatie kunt U bij mij, Norien Siemons, krijgen op

tel. 0615 097 067 of noriensiemons@gmail.com